Over Catharina

Catharina van Deelen-Wortman
Mijn naam is altijd Catharina geweest, maar misschien heb je eerder van mij gehoord als Karin. Dat is 56 jaar mijn roepnaam geweest, een naam die me veel gebracht heeft, maar nu niet meer past bij waar ik nu persoonlijk ben. Ik volg mijn eigen pad en leer steeds beter vertrouwen om te doen wat voor mij klopt.

Ik ben opgegroeid in een gezin met drie kinderen, waarvan ik de oudste ben. Gelukkig getrouwd genieten mijn partner en ik samen van onze twee volwassen kinderen, die het nest inmiddels verlaten hebben. In mijn vrije tijd ben ik het liefst in de natuur om te kamperen, wandelen, fietsen en fotograferen. Elke tegenslag in mijn leven zie ik steeds als een uitdaging om van te leren. Misschien dat ik voor jou daarin ook iets kan betekenen.


Bewegen doe je vanuit wie je bent
Al van kinds af aan ben ik geboeid door mensen en door wat hen beweegt. Via de fysiotherapie ben ik verder op zoek gegaan naar methodieken waardoor ik dat ‘bewegen’ kon leren begrijpen en die heb ik gevonden in de craniosacraal therapie en de lichaamsgerichte therapie. Bewegen doe je vanuit je gevoel. De vrijheid hebben om te kunnen bewegen vraagt dat je in contact met jezelf, met je essentie, je eigen kern kunt zijn en misschien ook wel durft te zijn. Dat fascineert me: wat voel je, wat beleef je, wat heb je nodig om in vrijheid te kunnen bewegen, om te doen wat jou goed doet, om te kunnen dansen in het leven? Kun jij jezelf ontmoeten en wil je dan ook ont-moeten?  Het pad naar binnen leidt dan vaak tot een prachtige weg naar buiten. Ik loop een stukje met je mee. In de begeleiding ben ik inlevend, waar nodig confronterend, geef ik veel veiligheid en er is ook ruimte voor humor.

Ook iets nieuws leren is een vorm van bewegen
Naast therapeut, supervisor en opleidingssupervisor in het HBO ben ik als docent verbonden aan het Upledger Instituut Nederland en bij  Holos Academie voor massagetherapie. ik les in Cranio en ik ontwikkel en geef allerlei nascholingscursussen op het gebied van enkelvoudig trauma en hechting. Daarnaast werk ik mee in de organisatie van het Upledger Instituut waar ik me o.a. bezig houd met onderwijsontwikkeling.

Meer info over mijn achtergrond