Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie maakt ruimte in het weefsel
Cranio richt zich op de ontspanning van je bindweefsel, het steunweefsel van alle structuren in je lichaam, zoals organen, spieren, botten, pezen en je hersenen (hersenvliezen). Spanning in je bindweefsel kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan het een gevolg zijn van operaties (littekenweefsel), fysieke trauma’s zoals een auto-ongeluk, een val van de trap, een overrekking van spierweefsel, botbreuken, een heftige bevalling of ziekten. Onze organen zijn via ons bindweefsel opgehangen aan onze kapstok – de wervelkolom. Problemen met organen kunnen leiden tot problemen in de wervelkolom met als gevolg nek- of rugpijn. Ook emotionele overbelasting en stress kunnen gevolgen hebben voor spanning in het bindweefsel van je lijf. Dat is misschien moeilijk voor te stellen, maar als je denkt aan hoe je buikpijn kunt hebben als je bang bent of een brok in je keel bij verdriet, dan kun je je misschien ook voorstellen dat je lijf reageert op alles wat je bedenkt, meemaakt, ervaart en tegenkomt in het leven. Met Cranio kunnen we geen ziekten verhelpen. Wel kunnen we werken aan de gevolgen zowel op fysiek als op emotioneel vlak.

Zachte behandeling van het lijf
Door de zachte behandeling van gespannen gebieden en door je eigen invoelend vermogen kunnen in de loop van de tijd snelle of geleidelijke veranderingen plaatsvinden. Misschien voel je in bepaalde gebieden warmte of koude, spanningen of ontspanning of komen er herinneringen boven die gepaard kunnen gaan met het loskomen van emotionele gevoelens.

Jezelf ontmoeten door ont-moeten
Ik zal je aanbieden om te praten over datgene wat je waarneemt of voelt. Je bepaalt altijd zelf of je daarover wilt praten of niet. Ik begeleid je in het zoeken naar de betekenis van spanningen in je lijf en help je een andere kijk op jezelf en je klachten te krijgen. Zo kun je jezelf ontmoeten en de dingen, die je belemmeren om vrij uit te kunnen bewegen, ontdekken en oplossen. Er moet niets, je mag op ontdekkingsreis in je zelf en je eigen lijf.

Ik nodig je van harte uit om deze therapie een keer te komen ervaren en kennis te maken met mijn manier van werken.

Momenteel heb ik helaas geen ruimte voor nieuwe cliënten. 

Meer info:
www.upledger.nl